Ashwaganda_blad_blog.jpg__PID:0423be99-9f44-4d1b-bf08-c631f2152774

Vad är ashwagandha och dess förmåner?

Sammanfattning:

  • Ashwagandha är en ayurvedisk ört som härstammar från Indien, Mellanöstern och delar av Afrika.
  • Den används ofta för att minska stress och ångest genom att reglera kortisolnivåerna.
  • Ashwagandha är i allmänhet säkert för de flesta, men i sällsynta fall kan det uppstå biverkningar.

I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om ashwagandha, dess effekter och biverkningar samt vår prisbelönta KSM-66® Ashwagandha. 

Vad är ashwagandha?

Ashwagandha (Withania somnifera), även känd som "indisk ginseng" eller "indisk vinterkörsbär", är en ayurvedisk ört som härstammar från Indien, Mellanöstern och delar av Afrika.

Denna lilla buske, som härstammar från sanskritorden "ashwa" (häst) och "gandha" (lukt), blir upp till två till tre meter hög och har ljusgröna blad, gula blommor och sfäriska orangeröda frukter.

Den är en kraftfull adaptogen och en av de mest vördade örterna inom ayurveda, där både bladen och rötterna har använts i århundraden som en naturlig tonic eller "rasayana".

Vad är ashwagandha?

Vilken effekt har ashwagandha?

Ashwagandha, en adaptogen ört, tros ha olika positiva effekter på kropp och själ. Den används ofta för att minska stress och ångest genom att reglera kortisolnivåerna. Dessutom kan den förbättra kognitiv funktion, minne och fokus, vilket potentiellt kan förbättra det allmänna mentala välbefinnandet.

Ashwagandha är också känt för sin potential att öka energinivåerna, förbättra sömnkvaliteten och stödja immunfunktionen. Dessutom påstås den ha antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper, vilket kan bidra till allmän hälsa och välbefinnande.

Har ashwagandha några biverkningar?

Ashwagandha är i allmänhet säkert för de flesta, men i sällsynta fall kan allergiska reaktioner uppstå i form av utslag eller andningssvårigheter.

Stora doser kan leda till magbesvär som diarré, kräkningar och, i sällsynta fall, leverproblem. Ashwagandha bör inte tas av gravida kvinnor eftersom det kan öka risken för missfall.

Vad är KSM-66® Ashwagandha?

ashwagandha kapslar

KSM-66® Ashwagandha är ett prisbelönt kosttillskott med naturligt extrakt av ashwagandha-rot.

Tack vare en unik vattenbaserad grön extraktionsprocess innehåller varje kapsel en hög koncentration av naturliga aktiva ingredienser (minst 5 % withanolider), alla bevarade i sin ursprungliga balans som i örten. KSM-66® Ashwagandha har utvecklats under 14 år och har genomgått de mest rigorösa säkerhetsbedömningarna i branschen och varit föremål för många kliniska prövningar. Den har också vunnit flera utmärkelser, bland annat "Sports Nutrition Ingredient of the Year" 2018 (1).

KSM-66® Ashwagandha innehåller mjölk och är därför endast lämplig för vegetarianer.

Handla Naturecan Ashwagandha

Slutsats

Naturecans ashwagandha-tillskott erbjuder ett säkert och enkelt sätt att få tillgång till de potentiella fördelarna med ashwagandha.

Om du dessutom vill prova ashwagandha i kombination med andra adaptogena växtextrakt kan du prova vår botaniska blandning av ashwagandha, rhodiola och brahmi.

Friskrivningsklausul: Observera att åsikterna ovan är hämtade från publicerade studier och inte är godkända eller auktoriserade hälsopåståenden. Rådgör alltid med din läkare innan du tar något av dessa kosttillskott, särskilt om du tar någon medicin, eftersom de kanske inte är lämpliga för dig. Kosttillskott bör inte användas som ersättning för en varierad och balanserad kost. Skriven av Alex Coughlan och granskad av vår kvalificerade expert, Imogen Blackshaw, Senior Regulatory Compliance Officer på Naturecan, BSc Public Health Nutrition och Registered Associate Nutritionist (ANutr)

Referenser:

1. KSM-66® fick utmärkelsen “Sports Nutrition Ingredient of the Year” av NutraIngredients-Asia in 2018, “SFE-Herbal Industry Leader Award” 2016, Frost & Sullivan 2014 “Product Innovation in Botanicals” priset, “Best Botanical Ingredient” priset för 2013 vid Natural Products Expo West och “Innovative Ingredient of the Year” för 2012 vid Panacea.

  • https://journals.lww.com/md-journal/fulltext/2019/09130/an_investigation_into_the_stress_relieving_and.67.aspx
  • https://ksm66ashwagandhaa.com/clinical-studies/
  • https://natreoninc.com/wp-content/uploads/2021/10/sensoril-ashwagandha-infographic-2021.pdf
  • https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01311180